fbpx

 

 

 

 

Gezond genieten!

 Werk aan jezelf op een manier

die past bij jou én bij je leven

Eten… vriend of vijand?

Daar loop je dan, door de supermarkt. Sinds een paar dagen ‘let je een beetje op wat je eet’, dus je gaat vandaag bewust boodschappen doen. Komkommer en wortel om te snacken, groente voor het avondeten, en fruit voor tussendoor. Het eerste stuk is prima te doen… maar dan kom je bij het brood. Shit, dat mag je nu natuurlijk niet… maar wat moet je dan ontbijten?

Zoekend loop je rond, een gebakken eitje was wel goed toch? Of toch maar beter ontbijtgranen? Hoe zat het ook alweer… Uiteindelijk eindig je bij de kassa met een mand vol dingen waarvan je denkt dat ze wel in je nieuwe gezonde voedingspatroon passen. Terwijl je staat te wachten, valt je oog op het rek met snoep. Mars, Bueno, M&Ms, wat een lekkere dingen allemaal… eentje misschien? Maar nee, je bent op je eten aan het letten! Of misschien toch…? Je hebt immers voor de komende dagen al zoveel gezonds mee, dan kan één reep er toch wel af? Je mag toch ook nog wel een beetje genieten van het leven zeker? Met een vastberaden gezicht grijp je een Mars uit het rek, en legt hem tussen de boodschappen. In de auto eet je hem op, maar eigenlijk voel je je direct al schuldig en kun je er niet eens echt van genieten…

Herkenbaar? Don’t worry, er is hoop! Speciaal voor jou (en ál die andere mensen die in ditzelfde patroon gevangen zitten), organiseren Hanna en ik de workshop ‘Gezond Genieten’. Omdat wij weten hoe het is om steeds tussen haat en liefde te zitten als het om eten gaat. En omdat we hebben ontdekt hoe het anders kan, en dat graag met zoveel mogelijk mensen willen delen.

Waarom deze workshop?

Omdat jij een eetpatroon verdient waar je blij van wordt!

In onze maatschappij hebben we een verstoorde verhouding met voeding. Ongezond fastfood is overal verkrijgbaar, terwijl je echt moeite moet doen om jezelf te voeden met producten die energie geven en bijdragen aan je gezondheid. Loop maar eens een rondje over het gemiddelde treinstation; de milk-shakes, hamburgers, kaasbroodjes, ijsjes en andere vette en zoete snacks schreeuwen je tegemoet…. maar een voedzame maaltijd met groente, volkoren producten en voldoende eiwitten moet je met een lantaarntje gaan zoeken. Om van de prijs nog maar niet te spreken – het is toch eigenlijk heel bijzonder dat gezond eten twee of drie keer zo duur is als een vette hap?

Wil je hier bewust mee omgaan, dan vraagt dat nogal wat van je. Je moet niet alleen kennis hebben van voeding (wat is nou écht gezond en voedzaam?), maar zeker ook van jezelf. Waar liggen jouw valkuilen, en hoe kun je deze omzeilen? Hoe kun je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken om de juiste keuzes te maken, en hoe pak je de draad weer op als je de verleiding niet hebt kunnen weerstaan en toch voor dat patatje oorlog met twee snacks bent gegaan?

Hanna en ik weten precies hoe dit werkt. We hebben hier zelf ook jarenlang mee gevochten… en we zijn erin geslaagd hier een andere weg in te vinden. Hanna is maar liefst 35 kilo afgevallen, en ik ben er na jaren tobben in geslaagd mijn voedingspatroon zo aan te passen dat het me weer energie geeft in plaats van stress en frustratie.

Het is onze missie deze kennis de wereld in te brengen, want wij vinden dat iedereen het verdient om weer te genieten van eten én goed voor zichzelf te zorgen!

Waarom deze workshop?

Omdat jij een eetpatroon verdient waar je blij van wordt!

In onze maatschappij hebben we een verstoorde verhouding met voeding. Ongezond fastfood is overal verkrijgbaar, terwijl je echt moeite moet doen om jezelf te voeden met producten die energie geven en bijdragen aan je gezondheid. Om van de prijs nog maar niet te spreken – het is toch eigenlijk heel bijzonder dat gezond eten twee of drie keer zo duur is als een vette hap?

Wil je hier bewust mee omgaan, dan vraagt dat nogal wat van je. Je moet niet alleen kennis hebben van voeding (wat is nou écht gezond en voedzaam?), maar zeker ook van jezelf. Waar liggen jouw valkuilen, en hoe kun je deze omzeilen? Hoe kun je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken om de juiste keuzes te maken, en hoe pak je de draad weer op als je de verleiding niet hebt kunnen weerstaan?

Hanna en ik weten precies hoe dit werkt. We hebben hier zelf ook jarenlang mee gevochten… en we zijn erin geslaagd hier een andere weg in te vinden. Hanna is maar liefst 35 kilo afgevallen, en ik ben er na jaren tobben in geslaagd mijn voedingspatroon zo aan te passen dat het me weer energie geeft in plaats van stress en frustratie.

Het is onze missie deze kennis de wereld in te brengen, want wij vinden dat iedereen het verdient om weer te genieten van eten én goed voor zichzelf te zorgen!

Meer energie…

Als je je lichaam geeft wat het echt nodig heeft, voel je je fitter en energieker.

… en minder kilo’s.

Met de juiste voeding val je af zónder honger en ingewikkeld gedoe. 

 

 

Voor wie?

Deze workshop is voor jou als: 

 • je echt geen killerbody hoeft, maar wel graag een paar kilootjes kwijt wilt
 • je je futloos en moe voelt, en weet dat betere voeding je zou helpen – maar niet weet waar en hoe je moet beginnen
 • je behoefte hebt aan eerlijke, genuanceerde informatie over wat wel en niet gezond is
 • je weer wilt kunnen genieten van lekker eten, zonder je daarna schuldig te voelen of boos op jezelf te zijn
 • je wel ongeveer weet wat je beter wel of niet kunt eten, maar soms toch wel in de war raakt van alle tegenstrijdige informatie
 • je het nu echt zat bent, en bereid bent eerlijk naar jezelf te kijken en in actie te komen

  Na deze workshop: 

 • heb je basisinformatie over voeding die bij jou en je leefstijl past
 • heb je heel duidelijke actiepunten zodat je direct kunt beginnen met een succesvolle aanpassing van je eetpatroon
 • heb je onbewuste verstoringen in je relatie met voeding zichtbaar gemaakt
 • kun je moeiteloos veranderingen aanbrengen in je eetpatroon, omdat je weet welke stappen echt bij jou passen
 • voel je je al na enkele dagen fitter, energieker en sterker

Wat gaan we doen?

Tijdens de workshop ‘Gezond Genieten’ nemen Hanna en ik je mee op reis door jouw eetpatroon. Samen helpen wij je om weer een gezonde, fijne relatie met voeding te krijgen. We gaan je leven niet helemaal omgooien, maar juist kijken naar de kleine dingen die je kunt aanpakken. Je kunt beter stapje voor stapje werken, en het dan volhouden, dan in één keer rigoureus en het dan weer niet volhouden!

We werken in kleine groepjes (maximaal vier deelnemers!) zodat er echt aandacht is voor jóu. Hierdoor haal je niet alleen het maximale uit de workshop, maar is het ook een veilige en prettige dag. Want wij beseffen ons heel goed dat dit een kwetsbaar onderwerp is, en dat het best wat van je vraagt om je echt open te stellen. Daarom zorgen we voor een huiselijke, veilige sfeer – zodat je echt de diepte in kunt duiken.

 

De ochtend
In de ochtend help ik je om de patronen in kaart te brengen die jouw eetgedrag in stand houden. Waarom eet je als je verdrietig bent? Wat gebeurt er op dat moment bij jou van binnen, welke overtuigingen gaan rondzingen in je onderbewuste, en hoe kun je deze ombuigen? Dit gaat een stuk dieper dan ‘ik vind het gewoon lekker’ (want hey, coke schijnt ook heel lekker te zijn, maar daar doe je ook niks mee toch?), ‘ik ben een emotie-eter’ (want waaróm ga je eten als je emotioneel bent?), of ‘zien eten doet eten’ (want ‘zien sporten doet sporten’ gaat ook niet op, toch?).

Samen onderzoeken we welke behoefte eten bij jou vervult. Wat brengt het jou, waarom is het zo troostend en fijn? Onder verstoord eetgedrag zit eigenlijk altijd een onvervulde behoefte óf een onjuiste onbewust overtuiging. Door die behoefte of overtuiging aan het licht te brengen, kun je hier voortaan bewuster mee omgaan. Als je weet wat je nodig hebt, kun je dit jezelf op een andere manier geven dan met een zak chips of drie chocoladerepen. En als je weet welke overtuiging jou aanzet tot eten, kun je het gedrag dat je vertoont loskoppelen van de overtuiging.

Klinkt ingewikkeld? Dat is het niet, maar als je het alleen moet doen wordt het dat wel. Deze overtuigingen en behoeften zitten namelijk zo diep verstopt, dat je ze in je eentje niet zomaar boven water krijgt. En daar help ik je dus bij! Zodat je naar huis gaat met meer inzicht in jezelf en je eetpatroon, en daar dus veel makkelijker aanpassingen in kan doen.

De middag
In de middag helpt Hanna je om erachter te komen welke aanpassingen jij het beste kunt doen in je eetpatroon. Er is zo ontzettend veel informatie beschikbaar, en alles lijkt elkaar soms tegen te spreken. Moet je nou zes keer per dag eten, of juist aan intermittent fasting doen en maar twee maaltijden per dag nuttigen? Mag je wel of geen koolhydraten? Hoe zit het nou met vet… moet je dat vermijden, of heb je het juist nodig als je wilt afvallen? En als je wilt afvallen door meer te bewegen, moet je dan cardio doen of juist krachttraining?

Waarschijnlijk heb je al veel gelezen over voeding, en ook al een hoop verschillende dingen geprobeerd. Helaas werkt het allemaal niet – misschien val je wel af, maar zodra je weer normaal gaat eten vliegen de kilo’s er weer aan… Dit komt omdat je verhouding met je lijf en voeding verstoord is. Wat voor jou ‘normaal’ is geworden, is helaas niet wat je lijf echt nodig heeft. In de middag legt Hanna je uit wat wél werkt, en bepaal je samen met haar wat voor jou de eerste stappen zijn op weg naar een duurzame overstap naar een écht gezond en voedzaam eetpatroon..

Wie zijn wij?

Hanna is voedingscoach en bijna afgestudeerd als personal trainer.

Bovendien is ze ervarings-deskundige: ze is maar liefst 35 kilo afgevallen. Hanna helpt je met de praktische kant van jouw nieuwe eetpatroon: wat mag je eten en wanneer, en wat zijn voor jou goede stappen om mee te beginnen?

Ze is een soort wandelende voedingsencyclopedie en kan deze kennis vertalen naar duidelijke informatie die precies past bij jouw lifestyle en eetpatroon. Samen met jou kijkt ze wat voor jou nu nodig en haalbaar is, en hoe je deze stap ook echt kunt maken.

 

 

Ik, Monique, ben lifecoach en gespecialiseerd in het systemisch gedachtegoed.

Ik heb er jaren over gedaan een eetpatroon te vinden waar ik me goed bij voel en wat me energie geeft.

Door mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen die veranderingen willen in hun leven, doorzie ik snel welke patronen er spelen. Ik stel rake vragen, ben niet bang voor emoties (ook moeilijke), en creëer een veilige omgeving waar je kunt groeien en ontwikkelen.

De workshop was heel gezellig! Ik vond vooral de herkenbaarheid heel fijn, als deelnemers worstelden we met dezelfde problemen.

Hanna en Monique zijn leuke, normale vrouwen waar je je veilig bij voelt en die echt weten waar ze het over hebben. 

Anneke, 43

Wat een gave dag. Een feest van herkenning en echt een warm bad. Je mag helemaal jezelf zijn, met al je onzekerheden. Er is veel ruimte voor vragen.

Ik weet wat ik kan veranderen aan mijn eetpatroon, en ik ga ervoor!

Mila, 39

Ik vond het heel leerzaam. Ik dacht dat ik al veel wist van voeding maar Hanna heeft me nog veel extra informatie gegeven. Ik weet nu zeker dat ik nooit meer op crashdieet ga. Monique heeft me laten zien dat ik vooral eet als ik me onzeker of verdrietig voel en samen hebben we gekeken hoe ik mezelf op

Melanie, 34

Praktische informatie

Data: Deze volgen ‘na Corona’.
Locatie: Fijnaart / Oud-Vossemeer
Kosten: 75,- per persoon, 130,- voor een duoticket

Opgeven of meer informatie? Vul het formulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

 

Op aanvraag is het ook mogelijk deze workshop een datum en locatie naar keuze te organiseren. Hiervoor zijn minimaal vier deelnemers nodig. Wil je meer informatie? Stuur me gerust een mailtje op info@moniquedorst.nl

 

Yes, ik geef me op voor deze toffe dag!

2 + 10 =

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Gebruik het formulier hierboven om hem te stellen.

Ik hoef geen 20 kilo kwijt, is het dan ook iets voor miJ?

Jazeker! Deze dag is er voor iedereen die niet tevreden is met hoe en wat hij eet. Dus ook als je prachtig op gewicht bent maar graag zou willen minderen met suiker, als je juist wat wilt aankomen, als je meer energie uit je voeding wilt halen, enzovoort. De enige mensen waarvoor we de workshop afraden, zijn mensen met serieuze eetproblematiek (anorexia, boulimia, etc).

Ik kan niet op deze data, komt de workshop nog vaker?

We zijn van plan de workshop met regelmaat te blijven geven. We kunnen alleen niet garanderen dat het format precies hetzelfde zal blijven; waarschijnlijk zullen de groepen in de toekomst groter worden en/of de investering omhoog gaan. Houd mijn Facebookpagina in de gaten voor meer data óf regel zelf een groepje (minimaal vier mensen) en kies zelf een locatie en datum voor de workshop!

Ik hou niet van koken, moet ik allemaal moeilijke dingen gaan doen?

Neenee, helemaal niet. Ik, Monique, heb een onregelmatige baan en ben soms pas om half 8 thuis. Je denkt toch niet dat ik dan nog een driegangenmenu á la Jamie Oliver in elkaar ga timmeren? Je gaat na deze workshop naar huis met informatie over JOUW voedingspatroon – en daar hoort ook jouw kookpatroon bij. Als jij niet graag kookt, dan is het zaak om te onderzoeken hoe je zonder (ingewikkeld) koken toch gezond en lekker kan eten. Daar helpen we je graag bij.

Moet ik allemaal rare shakes enzo gaan aanschaffen?

Dat hangt er vanaf. Als jij de tijd en motivatie hebt om je voedingspatroon zo vorm te geven dat je daar voldoende voedingsstoffen uit haalt, kun je prima zonder supplementen toe. Het is wel lastig om echt van alles voldoende binnen te krijgen, dus in veel gevallen zijn supplementen dan een wat makkelijkere manier om deze tekorten aan te vullen. Maar als je dat niet ziet zitten, legt Hanna je graag uit welke voedingsmiddelen je kunt gebruiken om je eetpatroon compleet te maken. We zijn geen van tweeën verbonden aan bepaalde merken of bedrijven, dus zullen je nooit als marketingtrucje iets door je strot duwen.

Waarom is het zo duur?

Goedkoper dan dit kunnen we het niet maken. Je krijgt van ons kennis waar we zelf ook serieus in hebben in geïnvesteerd, dus die geven we niet gratis weg. Bovendien hebben we gemerkt dat mensen die bereid zijn in zichzelf te investeren, daarna ook actiever aan de slag gaan met wat ze hebben geleerd en ervaren. Vraag jezelf eens af waar je je geld liever aan uitgeeft; aan een paar nieuwe schoenen, of aan je gezondheid… Kun je het echt niet betalen? Neem dan contact met me op, dan kijk ik of er een mogelijkheid is tot dienstenruil.

Hoe werkt de betaling?

Je kan tijdens de workshop contant betalen. Wil je een factuur, laat dit dan even weten, dan maak ik die voor je. In dat geval geldt daarop de normale betaaltermijn (twee weken), tenzij je hem minder dan twee weken voor de workshop ontvangt. Dan moet hij bij aanvang van de workshop voldaan zijn.

Ik heb al zoveel geprobeerd, wat maakt dit anders?

Ik geloof er oprecht in dat alles wat je al geprobeerd heeft, je heeft gemaakt tot de persoon die je nu bent. Alle kennis die je al hebt opgedaan (over voeding én over jezelf) neem je mee de toekomst in. Als het je nu nog niet gelukt is, mist er blijkbaar nog een puzzelstukje, en tijdens deze dag kun je onderzoeken wat dat is. Zit er nog iets niet goed in je planning? Mis je toch nog kennis over wat wel en niet geschikt is voor jou om te eten? Of saboteer je jezelf onbewust met een bepaalde overtuiging over je eigenwaarde, het leven, mogen ontvangen of zelfzorg? Tijdens deze workshop kijken we holistisch naar je voedingspatroon. Omdat we ook ‘onder de oppervlakte’ werken, breng je op een dieper niveau veranderingen aan – en deze houd je makkelijker vol.

Is er genoeg aandacht voor mijn persoonlijke situatie?

Jazeker! We werken in kleine groepjes (maximaal 4 deelnemers), waardoor er heel veel ruimte is om naar jouw situatie te kijken. De workshop wordt altijd begeleid door twee coaches, dus het is persoonlijk en intensief.

Ik weet al precies wat ik anders moet doen, het lukt me alleen niet!

Gefeliciteerd, je valt in de categorie ‘Hanna en Monique’! Dit herkennen we. Ook wij hebben hele periodes gehad dat we het heus wel wísten, maar er nog niks mee konden doen. Tijdens deze workshop zul je misschien wat dingen horen die je al wist (al zou het ook zomaar kunnen dat Hanna je nog verrast), maar we gaan vooral ook kijken hoe je gaat zorgen dat het vanaf nu wél gaat lukken! Geloof me, als ík het kan kan jij het zeker!

Ik ben vegetariër/veganist, hoe kunnen jullie mij helpen?

Ik, Monique, eet bijna volledig vegetarisch én gebruik slechts zeer sporadisch melk(producten). Ook zonder dierlijke producten is het prima mogelijk gezond, gevarieerd en voedzaam te eten. Je zult wel nog iets beter moeten nadenken over je keuzes, maar aangezien je als vegetariër of vegan al heel erg bewust met je eten omgaat, lukt dat je zeker!

Kan ik me afmelden als ik toch niet kan?

Als je je opgeeft, reserveren wij een plekje voor jou. Er is veel interesse voor deze workshop, dus het kan zijn dat we andere mensen moeten teleurstellen. Tot een week van tevoren kun je kosteloos afmelden, daarna mag je je plek aan iemand anders geven (wij kunnen hierbij helpen door mensen te benaderen van de reservelijst, maar geven geen garantie). Meld je minder dan een week van tevoren af, dan rekenen we 50% van de kosten. Meld je binnen 24 uur af, dan zijn we genoodzaakt het hele bedrag door te rekenen.

ik heb een eetstoornis, kan ik dan ook mee doen?

Hoewel Hanna heel veel kennis heeft van eten en de daarbij behorende hersenprocessen, en ik veel ervaring heb in de (jeugd) ggz, raden we je niet aan deel te nemen aan deze workshop als je serieuze eetproblematiek hebt. Eventueel kunnen we je ondersteunen bij het zoeken naar een geschikte hulpverlener die jou verder kan helpen.

Individuele coaching

Voel je dat je met ons aan de slag wilt, maar is deze workshop te basic voor je? Wil je direct de diepte in en in een persoonlijk traject met ons werken aan het optimaliseren van jouw eetpatroon? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Dan vertellen we je graag alles over de mogelijkheden van individuele coaching.

Telefoon

0031 (6) 44 846 822

Email

info@gezondgenietenmetvoeding.nl

Locaties

Oud-Vossemeer / Fijnaart / Ossendrecht